Korpset ble stiftet 30/4-1997 ved at Kongsvinger Bymusikk og Sør-Odal Janitsjar ble ”lagt på is” og et nytt korps for de to kommunene ble dannet  Stiftelsesmøtet ble holdt på Slobrua i Sør-Odal og allerede samme kveld ble det første spilleoppdraget gjennomført. Det var spilling i Charlottenberg ved feiringen av Valborgsmässoafton, noe som har vært fast spilleoppdrag siden da. Korpsene hadde da samarbeidet siden høsten 1989, mest p.g.a. sviktende tilgang av nye medlemmer. Korpsets første leder var Trond Nordli.

Valborgmesseafton


Dirigenter har vært Per Th. Verket fram til 1999 og Knut Harald Jensen fra 1999. I løpet av disse årene har det vært mange og varierte spilleoppdrag, foruten de mer faste oppdragene i mai. Vi har hatt konserter i nærmiljøet med nasjonale og lokale gjesteartister, som Bjelleklang, Dr. Bekken, Georg Reiss. Øivind Roos har vært nesten fast konferansier og delvis utøver (vikarierende slagverker) osv…osv. Vi har hatt flere vellykkede konserter ved juletider sammen med Kongsvinger Blanda kor og lokale barnekor. Mange medlemmer har bidratt musikalsk og administrativt til at korpset har overlevd og er i full vigør.

17.mai på kongsvinger

I alle disse årene har vi hatt et godt samarbeide med Nord-Odal Hornmusikk og fra 2004 har vi deltatt i NM for janitsjarkorps som Ok Janitsjar, dvs. Odal – Kongsvinger Janitsjar. Første året vant vi 4. div. med 98 poeng, den til da høyeste poengsum i NM, uansett divisjon. Senere har det også gått bra og sist gang ble vi nr. 8 i 2. divisjon. Fra 2013 har Glommasvingen deltatt i NM for janitsjar på egenhånd og har også her hatt en stor suksess, og spiller for tiden i 6. divisjon