Skip to content

A musical night

A musical night published on

8. februar hadde vi en fantastisk konsert sammen med Brandval Skolemusikk, solistene Hanne og Glenn, Kongsvinger Blandakor og Øyvind Roos var kveldens konfransier. Konserten var så vellykket at vi vil dele et par av kveldens mange høydepunkter i videoen under.

A Musical Night

A Musical Night published on

Lørdag 8. februar kl. 17:00 inviterer Glommasvingen Janitsjar, sammen med Brandval Skolemusikk og Kongsvinger Blandakor til musikal-konsert i Rådhusteateret. Med oss får vi også blant annet solistene Hanne Fiskerud og Glenn Luijbregts, i tillegg til flere lokale aktører. Øivind Roos skal være konfransier.

Denne storslåtte konserten vil inneholde en rekke kjente og varierte musikal-sanger, både med og uten vokal. Konserten vil ta deg gjennom tiden og verden, fra gatene under den franske revolusjonen til nåtidens Broadway og film-musikaler.

Billettene koster 200 kr + avgift, barn under 16 år får gratis inngang.

Dette er en konsert du ikke vil gå glipp av!

 

Til denne konserten har vi mottatt støtte fra Sparebankstiftelsen Hedmark.
Dette er vi utrolig takknemlige for!
Tusen takk for gaven!

Nesten helt Wild West 2. mars

Nesten helt Wild West 2. mars published on

Lørdag 2. mars er vi i Glommasvingen Janitsjar klare med en ny konsert. Denne gangen er temaet cowboy og vill vest. Vi har fått med oss solist Lill-Hege Aas-Eng og linedancerne i Victory Dance. Med cowboyhatter og spenstig repertoar skal vi løfte taket på Skogtun. Man får høre kjente toner fra blant annet Bonanza og Oklahoma!

Konserten begynner kl. 18:00 på Skogtun, Skarnes.

Billettprisen er 100 kr for voksne, barn under 15 år er gratis. Man får kjøpt billetter i inngangen og hos korpsmedlemmene.

Velkommen til konsert!

Julekonsert i Vinger kirke

Julekonsert i Vinger kirke published on

Søndag 16.12 er det klart for julekonsert i Vinger kirke, der julen skal spilles inn med oss i Glommasvingen janitsjar. Tradisjon tro skal det også synges med av et kor eller to, samt skolekorpset i Kongsvinger og solist. Det blir spilt både salmer og andre juletoner, alle kjente og kjære. Så vel møtt kl. 19:00 til en konsert som garantert vil vekke julestemningen hos liten og stor i desembermørket.

Jubileumskonserten – 29. april 2017

Jubileumskonserten – 29. april 2017 published on 1 kommentar til Jubileumskonserten – 29. april 2017

29.april 2017 har gått over i historien, og jubileumskonserten ble en suksess fra ende til annen!


Planleggingen startet tidlig i 2016, og en velfungerende komite bestående av Hans Otto Benterud, Eva Hoel, Ragnhild Brun og Anita Løken startet tidlig med å finne gjesteartister. Skal en ha de beste, må en være tidlig ute. Etter diskusjoner med dirigent Knut Harald Jensen, falt valget på Georg Reiss, Thea Sørlie Paulsrud, Dr. Bekken og grensetilfellet Eda-Pelle i Øyvind Roos skikkelse. Så må en ikke glemme våre gode venner fra Nord-Odal, Nord-Odal Hornmusikk. Lars Ovlien var velvilligheten selv da han ble spurt om å være konferansier.
Programmet skulle settes sammen av musikk som har fulgt Glommasvingen gjennom flere år. I tillegg ble det noe nytt som ble framført med Ovlien som solist.

Det ble raskt klart at korpset hadde så mye på hjertet, at det måtte bli to avdelinger med en kort pause. Det passet godt, så fikk Glommasvingen boltre seg selv før pausen før NOHM entret scenen og de to korpsene fusjonerte til OK Janitsjar.

Pleasure in Rythm åpnet konserten og gikk rett over i Fanfare for the common band. Dette var en fin introduksjon til Fanfarens opphavsmann Øyvind Roos som framførte Skrot Kalle Boogie sammen med korpset. Roos var også underholder på stiftelsesmøtet/festen på Slobrua 30. april 1997. Så var det Ovliens tur med Tom Waits’ Coming up to the house. Sterk låt arrangert av dirigent Knut Harald Jensen. Dr Bekkens On the way back home var neste nummer. Her dukket også Georg Reiss opp. Han kommenterte at dette stykket var det beste Dr Bekken hadde skrevet. Jensen har arrangert også dette stykket, noe som komponisten karakteriserte var veldig fornøyd med: «Morsomt å skrive låter når de blir så flott arrangert.» Thea Sørlie Paulsrud entret scenen og sammen med Reiss og Bekken framførte de tre jazzinspirerte låter. The Gypsy and the Jew er et forrykende stykke i tre deler skrevet av Georg Reiss. En skal ikke være giktisk i fingrene for å få med seg alt i notene i dette stykket. Det svingte skikkelig. Etter dette var det klart for Thea som sammen med Glommasvingen framførte Skyfall – en Bondlåt som Adele framførte i originalversjonen. Dette løftet taket i Rådhus-Teatret og Glåmdalen mente i sin konsertomtale at denne låten var verdt billetten alene. Quincy Jones’ Soul Bossa Nova, under ledelse av Glommasvingens først dirigent, Per Thorbjørn Verkset, satte et verdig punktum for første avdeling og stykket ga rom for flere soli av gjesteartistene.

I pausen ble det solgt et rikholdig jubileumsprogram som Jan Byfuglien og Steinar Rindal var redaktører for. Programmet skal være tilgjengelig på nettsidene våre: her:

Etter pausen var det igjen klart for et dobbelt så stort korps. OK Janitsjar har samarbeidet i NM-sammenheng og i konserter i Rådhus-Teatret og Milepelen. Pleasure in Rythms latinodel åpnet andre avdeling. Deretter overrasket Ovlien som solist i Van Morrisons Moondance – også instrumentalisert av dirigent Jensen. On the Bus ble skrevet av den kjente saxfonisten Sigurd Køhn som tragisk gikk bort i tsunamien i Sør-øst Asia. «Vi saxofonisters hyllest til en fantastisk saxofonist» uttalte Jensen før Hornmusikkens dirigent Espen Hammer dro i gang. You are my sunshine av Davies og Mitchel, nok et arr. av Knut Harald Jensen, åpnet for soli av både Reiss og Bekken. Så var det tid for Stevie Wonders I Wish med Thea. Du verden for et trøkk! Gustav Holsts March fra Scond Suite in F var neste nummer. Dette var et av stykkene som OK framførte da de deltok i NM første gang. Siste nummer, fra samme NM, var New York Nitelife, et potpurri av kjente låter – ikke minst Birdland som mange i salen dro kjensel på. Siste nummer var Knut Harald Jensens Springdansvariasjoner fra Åmot. Et stykke som har blitt framført i en rekke sammenhenger – også i NM. Stykket åpnet for en rekke soli og var et verdig punktum for en av de flotteste konserter som Glommasvingen, med alle gjester, har framført. Vel blåst, for å bruke et slitt men dekkende uttrykk!

På en jubileumskonsert hører det gjerne med gratulasjoner. Varaordfører Margrete Haarr var først ut og takket for en flott konsert og Glommasvingens bidrag til kulturlivet i byen – ikke minst 17. mai. Hun trakk også fram korpsets initiativ for å dra i gang skolekorps i byen. Glommasvingen har også hatt et vellykket samarbeid med Kongsvinger Blanda Kor, og Stine Engen overrakte gavekort med ønske om fortsatt samarbeid i framtiden. Brandval skolemusikk ønsket også til lykke med gavekort.

Etter konserten var jubileumsfest, med god mat og drikke ut i de små timer. Nord-Odal Hornmusikk takket for et langt samarbeid med en raus gavesjekk. Åsnes Hornmusikk sendte også en blomsterhilsen til jubilanten. Leder Dagfinn Sve takket dirigenter, solister, alle komitemedlemmer for et flott gjennomført arrangement på absolutt alle måter.

Tradisjonsrik julekonsert

Tradisjonsrik julekonsert published on

Tradisjonen tro, spilte Glommasvingen inn julen i Vinger kirke 4. søndag i advent, 18. desember. Korpset åpnet konserten med «Hark, the Herald Angel Sing». Videre bidro vi med «Little Drummer Boy» og «Sang til juletreet». Korpset spilte også på julesangene «Det kimer nå til julefest» og «Glade jul». Vår utflyttede saxofonist, student Simen Bjørkhaug, framførte et par stykker, hvorav han hadde arrangert «When you wish upon a star» for korpset. Avslutningsvis, også tro mot tradisjonene, spilte vi Händels «Hallelujakoret» fra «Messias» sammen med Kongsvinger Blanda Kor og Glåmdal kammerkor.

På konserten i kirka, deltok også Martin Høgberget og Mari Søbye Østlid og organisten Maria Skjæveland. Helt til slutt var det tre vers av Deilig er jorden, før alle dro hjem til sitt. Oppmøtet på årets julekonsert led litt av finalen i håndball-EM og glatt føre, men de godt og vel 150 tilhørerne fikk fine 90 minutter med musikk framført av lokale krefter

Glommasvingens dirigent, Knut Harald Jensen, fikk overrakt en liten oppmerksomhet for trofast innsats i høstsemesteret.

Nå tar Glommasvingen julefri, og vi ønsker alle og hverandre en riktig god jul og et godt nytt år!

 

Øvelsene på nyåret starter onsdag 4. januar med vanlige øvelser på Skarnes videregående skole. Det er grunn til å minne om at 2017 er et spennende år med jubileum og jubileumskonsert i april.

Sing me a song

Sing me a song published on

document-page-001

Billetter kr 200,-. Barn under 12 år gratis.

Knut Erik Østgård, kjent som vokalisten i Return og fra fjorårets Stjernekamp, stiller på scenen sammen med Glommasvingen Janitsjar og Nord-Odal Hornmusikk. Østgård synger og spiller flere låter alene og sammen
med det sammensatte korpset. Glommasvingen og Nord Odal Hornmusikk har samarbeidet ved flere anledninger, og nå er turen kommet til Rådhusteatret. Det blir en variert konsert med kjente og mindre kjente låter. Det hele for å bevise at korps er mye mer enn de tradisjonelle marsjene. 50 korpsmusikere på scenen med et variert repertoar borger for en søndag ettermiddag med trøkk i Kongsvinger.

Barnebilletter:
Barn under 12 år er gratis. Skal du kjøpe billetter til deg og dine barn, må dette gjøres over skranke.
Dagtid: Kommunens Servicetorg i Fjellgata 2 – 62874000
Kveldstid: Kinokiosken i Rådhus-Teatret – 62874069

Søndag 23. oktober kl 17:00

 

Sommerkonsert

Sommerkonsert published on

fra barokk til New Orleans

Vinger kirke torsdag 9. juni kl. 19.00

Glommasvingen janitsjar og Svein Gjermundrød

Billetter voksne kr. 150 v. inngangen.

17.mai og marsjering er over for denne gangen – så nå satser Glommasvingen janitsjar på en konsert helt fri for marsjer, torsdag 9.6 kl. 19.00! I stedet blir det toner fra barokken i form av den kjente ‘Trumpet voluntary’ av Henry Purcell og ‘Baroque Trumpet Suite’ av George F. Händel. Det blir også  musikk med preg av folketoner ved ‘Blåmann, blåmann’ og ‘Bruremarsj’ av Jan Magne Førde, og det blir swingende negro spiritual/gospel med ‘Just a closer walk with thee’. Det hele starter med et kraftfullt verk av Modest Mussorgsky: ‘Promenade and great gate of Kiev’. Med andre ord; trivelig musikk og  noe for enhver smak.

 

Den kjente musikeren Svein Gjermundrød, som trådte sine barnesko i Kongsvinger, vil bidra med sin solotrompet på disse og andre stykker. Det er en begivenhet at han gjentar solo både på suiten av Händel og på Portrait Of A Trumpet’ av Sammy Nestico , som han spilte ved Bymusikkens 60-års jubileum i 1980! Erik Svenke Solum skrev i en lengre anmeldelse av konserten i Glåmdalen: «Av alle instrumentalisene ved denne konserten sto naturlig nok trompetisten Svein Gjermundrød i en klasse for seg. Han er ikke bare profesjonist, men spiller også profesjonelt og er kommet meget langt i trakteringen av sitt instrument. Aller mest imponerte han i det vanskeligste nummer, både for ham korpset: Portrait Of A Trumpet.»

 

Det blir altså gjenhør med Svein Gjermundrød, men med et annet korps, selv om tre av musikerne også deltok i konserten i 1980. Så kan en også undres over hva som skjedde med Bymusikken i Kongsvinger etter den gedigne jubileumskonserten i 1980, med 60 musikere på scenen og stor optimisme for korpsmusikken i byen. Bare vel 10 år etter var korpset knapt i stand til å stille for spilling 17. mai – og måtte innkalle ‘reserve-mannskaper’. I 1997 ble det så vedtatt å forene det som var igjen av Bymusikken med Skarnes janitsjar til Glommasvingen janitsjar. Glommasvingen skulle også gjerne hatt flere musikere på en del stemmer, og uten skolekorps for opplæring av unge musikere ser det ikke lyst ut for framtidig korpsmusikk hverken i Kongsvinger eller Sør-Odal.
Men foreløpig er det fart i Glommasvingen janitsjar, som også deltar regelmessig i NM for janitsjar med hederlig resultat, og korpset håper at publikum vil slutte opp om denne konserten – selv om det kanskje ikke kan ventes like mange som de 300 på jubileumskonserten i 1980?

 

 

Primary Sidebar