fra barokk til New Orleans
Vinger kirke torsdag 9. juni kl. 19.00
Glommasvingen janitsjar og Svein Gjermundrød
Billetter voksne kr. 150 v. inngangen.
17.mai og marsjering er over for denne gangen – så nå satser Glommasvingen janitsjar på en konsert helt fri for marsjer, torsdag 9.6 kl. 19.00! I stedet blir det toner fra barokken i form av den kjente ‘Trumpet voluntary’ av Henry Purcell og ‘Baroque Trumpet Suite’ av George F. Händel. Det blir også musikk med preg av folketoner ved ‘Blåmann, blåmann’ og ‘Bruremarsj’ av Jan Magne Førde, og det blir swingende negro spiritual/gospel med ‘Just a closer walk with thee’. Det hele starter med et kraftfullt verk av Modest Mussorgsky: ‘Promenade and great gate of Kiev’. Med andre ord; trivelig musikk og noe for enhver smak.
Den kjente musikeren Svein Gjermundrød, som trådte sine barnesko i Kongsvinger, vil bidra med sin solotrompet på disse og andre stykker. Det er en begivenhet at han gjentar solo både på suiten av Händel og på Portrait Of A Trumpet’ av Sammy Nestico , som han spilte ved Bymusikkens 60-års jubileum i 1980! Erik Svenke Solum skrev i en lengre anmeldelse av konserten i Glåmdalen: «Av alle instrumentalisene ved denne konserten sto naturlig nok trompetisten Svein Gjermundrød i en klasse for seg. Han er ikke bare profesjonist, men spiller også profesjonelt og er kommet meget langt i trakteringen av sitt instrument. Aller mest imponerte han i det vanskeligste nummer, både for ham korpset: Portrait Of A Trumpet.»
Det blir altså gjenhør med Svein Gjermundrød, men med et annet korps, selv om tre av musikerne også deltok i konserten i 1980. Så kan en også undres over hva som skjedde med Bymusikken i Kongsvinger etter den gedigne jubileumskonserten i 1980, med 60 musikere på scenen og stor optimisme for korpsmusikken i byen. Bare vel 10 år etter var korpset knapt i stand til å stille for spilling 17. mai – og måtte innkalle ‘reserve-mannskaper’. I 1997 ble det så vedtatt å forene det som var igjen av Bymusikken med Skarnes janitsjar til Glommasvingen janitsjar. Glommasvingen skulle også gjerne hatt flere musikere på en del stemmer, og uten skolekorps for opplæring av unge musikere ser det ikke lyst ut for framtidig korpsmusikk hverken i Kongsvinger eller Sør-Odal.
Men foreløpig er det fart i Glommasvingen janitsjar, som også deltar regelmessig i NM for janitsjar med hederlig resultat, og korpset håper at publikum vil slutte opp om denne konserten – selv om det kanskje ikke kan ventes like mange som de 300 på jubileumskonserten i 1980?