Jubileumskonserten – 29. april 2017

Jubileumskonserten – 29. april 2017

29.april 2017 har gått over i historien, og jubileumskonserten ble en suksess fra ende til annen!


Planleggingen startet tidlig i 2016, og en velfungerende komite bestående av Hans Otto Benterud, Eva Hoel, Ragnhild Brun og Anita Løken startet tidlig med å finne gjesteartister. Skal en ha de beste, må en være tidlig ute. Etter diskusjoner med dirigent Knut Harald Jensen, falt valget på Georg Reiss, Thea Sørlie Paulsrud, Dr. Bekken og grensetilfellet Eda-Pelle i Øyvind Roos skikkelse. Så må en ikke glemme våre gode venner fra Nord-Odal, Nord-Odal Hornmusikk. Lars Ovlien var velvilligheten selv da han ble spurt om å være konferansier.
Programmet skulle settes sammen av musikk som har fulgt Glommasvingen gjennom flere år. I tillegg ble det noe nytt som ble framført med Ovlien som solist.

Det ble raskt klart at korpset hadde så mye på hjertet, at det måtte bli to avdelinger med en kort pause. Det passet godt, så fikk Glommasvingen boltre seg selv før pausen før NOHM entret scenen og de to korpsene fusjonerte til OK Janitsjar.

Pleasure in Rythm åpnet konserten og gikk rett over i Fanfare for the common band. Dette var en fin introduksjon til Fanfarens opphavsmann Øyvind Roos som framførte Skrot Kalle Boogie sammen med korpset. Roos var også underholder på stiftelsesmøtet/festen på Slobrua 30. april 1997. Så var det Ovliens tur med Tom Waits’ Coming up to the house. Sterk låt arrangert av dirigent Knut Harald Jensen. Dr Bekkens On the way back home var neste nummer. Her dukket også Georg Reiss opp. Han kommenterte at dette stykket var det beste Dr Bekken hadde skrevet. Jensen har arrangert også dette stykket, noe som komponisten karakteriserte var veldig fornøyd med: «Morsomt å skrive låter når de blir så flott arrangert.» Thea Sørlie Paulsrud entret scenen og sammen med Reiss og Bekken framførte de tre jazzinspirerte låter. The Gypsy and the Jew er et forrykende stykke i tre deler skrevet av Georg Reiss. En skal ikke være giktisk i fingrene for å få med seg alt i notene i dette stykket. Det svingte skikkelig. Etter dette var det klart for Thea som sammen med Glommasvingen framførte Skyfall – en Bondlåt som Adele framførte i originalversjonen. Dette løftet taket i Rådhus-Teatret og Glåmdalen mente i sin konsertomtale at denne låten var verdt billetten alene. Quincy Jones’ Soul Bossa Nova, under ledelse av Glommasvingens først dirigent, Per Thorbjørn Verkset, satte et verdig punktum for første avdeling og stykket ga rom for flere soli av gjesteartistene.

I pausen ble det solgt et rikholdig jubileumsprogram som Jan Byfuglien og Steinar Rindal var redaktører for. Programmet skal være tilgjengelig på nettsidene våre: her:

Etter pausen var det igjen klart for et dobbelt så stort korps. OK Janitsjar har samarbeidet i NM-sammenheng og i konserter i Rådhus-Teatret og Milepelen. Pleasure in Rythms latinodel åpnet andre avdeling. Deretter overrasket Ovlien som solist i Van Morrisons Moondance – også instrumentalisert av dirigent Jensen. On the Bus ble skrevet av den kjente saxfonisten Sigurd Køhn som tragisk gikk bort i tsunamien i Sør-øst Asia. «Vi saxofonisters hyllest til en fantastisk saxofonist» uttalte Jensen før Hornmusikkens dirigent Espen Hammer dro i gang. You are my sunshine av Davies og Mitchel, nok et arr. av Knut Harald Jensen, åpnet for soli av både Reiss og Bekken. Så var det tid for Stevie Wonders I Wish med Thea. Du verden for et trøkk! Gustav Holsts March fra Scond Suite in F var neste nummer. Dette var et av stykkene som OK framførte da de deltok i NM første gang. Siste nummer, fra samme NM, var New York Nitelife, et potpurri av kjente låter – ikke minst Birdland som mange i salen dro kjensel på. Siste nummer var Knut Harald Jensens Springdansvariasjoner fra Åmot. Et stykke som har blitt framført i en rekke sammenhenger – også i NM. Stykket åpnet for en rekke soli og var et verdig punktum for en av de flotteste konserter som Glommasvingen, med alle gjester, har framført. Vel blåst, for å bruke et slitt men dekkende uttrykk!

På en jubileumskonsert hører det gjerne med gratulasjoner. Varaordfører Margrete Haarr var først ut og takket for en flott konsert og Glommasvingens bidrag til kulturlivet i byen – ikke minst 17. mai. Hun trakk også fram korpsets initiativ for å dra i gang skolekorps i byen. Glommasvingen har også hatt et vellykket samarbeid med Kongsvinger Blanda Kor, og Stine Engen overrakte gavekort med ønske om fortsatt samarbeid i framtiden. Brandval skolemusikk ønsket også til lykke med gavekort.

Etter konserten var jubileumsfest, med god mat og drikke ut i de små timer. Nord-Odal Hornmusikk takket for et langt samarbeid med en raus gavesjekk. Åsnes Hornmusikk sendte også en blomsterhilsen til jubilanten. Leder Dagfinn Sve takket dirigenter, solister, alle komitemedlemmer for et flott gjennomført arrangement på absolutt alle måter.

1 Comment

  1. Harald Moen

    Huggal lesing og igjen gratulerer med de første 20!

Comments are closed